Geen producten (0)
Geen producten (0)

Dobbelstenen XL

€ 35,00
Op voorraad
Omschrijving

De dobbelstenen XL hebben allemaal verschillende afbeeldingen waarmee je oneindige mooi of spannende verhalen kan maken. Gooi de dobbelstenen en vertel een verhaal met de negen afbeeldingen. Het verhaal kan kort en krachtig zijn of groots en ingewikkeld. Het maakt niet uit wat je vertelt, elk verhaal is goed!

Deze set dobbelstenen XL bestaat uit 9 extra grote dobbelstenen met afbeeldingen om samen met jonge kinderen, maar juist ook met senioren een verhaal of gesprek op gang te krijgen.
Door op deze wijze een verhaal te laten ontstaan wordt ongemerkt de taalontwikkeling, woordenschat, uitspraak of fantasie gestimuleerd. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen zijn deze dobbelstenen XL van 3 cm erg leuk en handig om vast te houden. Ze helpen bij het bespreken van moeilijke en gevoelige onderwerpen, maar ook bij het geven van een mondeling. De dobbelstenen XL worden dan ook vaak door therapeuten, coaches, leerkrachten en andere professionals gebruikt.

Denken in beelden past bij ons brein.
Het menselijk brein denkt in beelden en vindt een manier om de plaatjes op de kubussen aan elkaar te verbinden. Hoe meer het wordt gespeeld, des te makkelijker het wordt om langere, meer uitgebreidere verhalen te vertellen. Je kunt alleen spelen of in een groep, waarin iedereen afwisselend een verhaal vertelt, een zin of een woordje zegt naar aanleiding van de plaatjes op alle 9 verhaalblokjes.

Geweldig spel om met jonge kinderen die nog niet kunnen lezen, aan de hand van de plaatjes een verhaal kunnen bedenken of kunnen beluisteren.
Of om met volwassenen of jongeren op een feestje of zomaar even tussendoor te spelen.
Gebruik het als hulp bij het schrijven van verhaaltjes. Maak een gedicht of tekening met de dobbelstenen.
De dobbelstenen XL zijn te gebruiken bij taalontwikkeling en VVE. Als interventie bijvoorbeeld bij een coachingsgesprek, dit geeft een goed beeld van de belevingswereld van de verteller. Gebruik de dobbelstenen XL om met een kind in gesprek te gaan. Handig om bijvoorbeeld met logopedie woorden uit te spreken of de woordenschat te vergroten.
Kortom mogelijkheden te over.

 

Inhoud: 9 dobbelstenen met afbeeldingen, spelregels (in diverse talen).
Afmetingen opbergdoos: 16 x 16 x 6 cm.

Ook interessant

€ 85,00
€ 85,00

Uw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het verwerken van uw bestelling.